Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Seat Tarraco Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Seat Tarraco

De Seat Tarraco past perfect in Seats rijtje van SUV’s, naast de kleinere Arona en Ateca. In 2018 rolde de eerste Seat Tarraco van de band en hij viel dankzij het stoere exterieur en de brede bumper meteen op. Deze auto voelt zich zowel op een offroadparcours als op de snelweg thuis, maar is vanwege de grootte minder geschikt voor het stadscentrum. De Seat Tarraco is een uitstekende gezinswagen, onder meer dankzij de ruime koffer en zitplaatsen. Ook wie regelmatig heel wat materiaal moet vervoeren, zal deze wagen kunnen appreciëren. De Seat Tarraco gaat de concurrentie aan met onder andere de Hyundai Santa Fe en de Skoda Kodiaq. Hoewel de prijs van een nieuwe Seat Tarraco iets hoger is dan die van de concurrenten, kun je tweedehands vast een goede koop vinden.

Veiligheid

Seat noemt de Tarraco een marktleider in zijn klasse op het vlak van veiligheid. Die uitspraak werd ondersteund door de veiligheidsscore van vijf sterren die Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) in 2019 uitreikte. Vooral de veiligheid van volwassenen krijgt een indrukwekkende rating, namelijk 97%. Door de hoge positie van de inzittenden is de zichtbaarheid uitstekend, wat de veiligheid uiteraard ook ten goede komt. De Seat Tarraco beschikt standaard over:

  • Airbags die de chauffeur en passagiers beschermen bij een ongeval
  • Een autonoom noodremsysteem voor stedelijke omgevingen en voor voetgangers en fietsers
  • Rijstrookassistentie, zodat je je rijstrook niet per ongeluk verlaat

Optioneel zijn ook adaptieve cruisecontrol, dodehoekdetectie, verkeersbordenherkenning en een pre-crashsysteem beschikbaar voor de Seat Tarraco.

Kenmerken

Afhankelijk van je behoeften, heb je de keuze uit vier trims. Het standaardmodel is de SE. Bij de SE Technology wordt de technologie aan boord uitgebreid met onder meer satellietnavigatie. De Xcellence en Xcellence Lux zijn de meer luxueuze versies, met grotere wielen, andere kleurmogelijkheden en meer veiligheidstechnologie. Dit zijn de specificaties van de Seat Tarraco:

De 1.5-liter benzinemotor produceert 148 pk, terwijl de 2.0-liter benzinemotor over 188 pk beschikt. Met de 2.0-liter dieselmotor kun je rekenen op een variërend vermogen van 148 tot 188 pk.

Comfort

Hoewel de grootte van de wagen en het aantal zetels anders doen vermoeden, is de Seat Tarraco vooral geschikt voor vijf personen. Hij mag dan wel zeven zetels hebben, de achterste rij is eerder op maat van kinderen of huisdieren gemaakt. Inzittenden vooraan en op de tweede rij zitten comfortabel en kunnen van veel ruimte genieten. De kofferruimte van 700 liter, bij het neerklappen van de achterste zetels, is zeer praktisch en kan uitgebreid worden tot 1.775 liter als je ook de tweede rij zetels platlegt. Op het vlak van technologie is de Seat Tarraco modern en gebruiksvriendelijk, met onder meer:

  • Een intuïtief touchscreen van 20,3 cm
  • Bluetooth en integratie voor Apple CarPlay, Android Auto en Amazon Alexa
  • Optionele satellietnavigatie

Omdat deze auto een recente toevoeging is aan de line-up van Seat, hebben ook tweedehands modellen van de Seat Tarraco heel wat technologische snufjes.