Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Seat Arona Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Seat Arona

Als je groot belang hecht aan een praktische indeling, een goede wielophanging en een vrij compact formaat, staat de Seat Arona vast bovenaan je wensenlijstje. Deze SUV is ideaal als gezinswagen en ziet er tegelijkertijd modern en stijlvol uit. Een van de minpunten waar je wel rekening mee moet houden, is de luide motor. De Seat Arona lijkt in veel opzichten op de Seat Ibiza, die al langer geproduceerd wordt door het Spaanse automerk, maar is iets ruimer. De grootste concurrenten van andere automerken zijn de Volkswagen T-Cross, de Kia Stonic en de Suzuki Vitara. Ontdek het aanbod en vind een tweedehands Seat Arona tegen een goede prijs.

Veiligheid

Meteen na de lancering van de Seat Arona in 2017 werd deze wagen onderworpen aan veiligheids- en crashtesten van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). De auto kreeg een veiligheidsscore van vijf sterren op vijf, wat aantoont dat de Arona goede bescherming en ondersteuning biedt aan de inzittenden. Eigenaren merken op dat de Seat Arona kindvriendelijker is dan veel andere concurrenten. Dat lijkt ook op vlak van veiligheid het geval, met een score van 80% voor de bescherming van kinderen. Standaard beschikt deze wagen over:

  • Zes airbags
  • Een autonoom noodremsysteem voor de stad
  • Een systeem dat de bandenspanning meet
  • Vermoeidheidsdetectie

Als je kiest voor de Xcellence-trim, zijn ook dodehoekdetectie en adaptieve cruisecontrol inbegrepen. 

Kenmerken

Net als de andere SUV’s in de line-up van Seat is de Arona beschikbaar in verschillende trims. Het standaardmodel beschikt in vergelijking met andere concurrenten over heel wat goede standaardfeatures. Als je graag wat meer technologische extra’s wilt, kies je best voor de Seat Arona Technology. De Seat Arona FR biedt dan weer climate control en getinte ramen. De duurste, maar ook meest uitgebreide trim is de Xcellence Lux. Vergeleken met veel andere SUV’s is de Seat Arona een energiezuinige wagen. De Seat Arona heeft de volgende eigenschappen:

  • Vijf zitplaatsen
  • Twee motoropties: een 1.0-liter benzinemotor of een 1.5-liter dieselmotor
  • Voorwielaandrijving
  • Automatische of handgeschakelde transmissie

Comfort

De Arona mag dan wel de kleinste SUV van Seat zijn, er is binnenin geen gebrek aan ruimte. De zetels zijn comfortabel, maar het kussen onder de knieën bij de chauffeurszetel is vrij hoog, wat tijdens een lange rit vervelend kan gaan aanvoelen. Als je iets betere zetels wilt, zijn de sportieve zetels van de Seat Arona FR een goede keuze. Hoewel niet alle materialen in het interieur even kwalitatief zijn, zoals het harde plastic van het dashboard, zijn de zaken die je het meest gebruikt degelijk afgewerkt. Zo beschikken alle modellen over een leren stuurwiel. De kofferruimte van 832 liter is gemiddeld, maar is groot genoeg voor de meeste gezinnen. Alle modellen van de Seat Arona beschikken over:

  • Een infotainmentscherm van 16,5 cm
  • DAB- en Bluetooth-connectiviteit
  • Een Full Link-pakket voor Apple CarPlay en Android Auto-integratie

Het scherm van de Seat Arona SE, het standaardmodel, ondersteunt geen navigatieprogramma’s. Als je voor de Seat Arona Technology-trim kiest, beschikt de auto over een touchscreen van 20,3 cm met ingebouwde satellietnavigatie.