Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Abarth 500 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat 500 Abarth

Wie droomt van een kleine, sportieve tweedehandswagen met het geluid van een sportwagen, zal met de Abarth 500 in de wolken zijn. De Abarth 500 werd ontworpen op basis van de Fiat 500 uit 2008. Deze driedeurs vierpersoonswagen is snel en biedt het rijplezier van een echte sportwagen. De pret blijft echter onschuldig, want de prijs is heel toegankelijk en de wagen kan ook voor dagelijks gebruik worden ingezet als kleine familiewagen. Zo kan hij concurreren met de Suzuki Swift, de Volkswagen Up! en de MINI Cooper S. De Abarth 500 komt in verschillende versies: de 500, de 505 Turismo en de Fiat 500 Abarth Competizione. 

Veiligheid

Het leuke aan de Abarth 500 is dat je het plezier van een sportwagen hebt zonder aan veiligheid te moeten inboeten. Dit kan dankzij zeven airbags en een heel instrumentarium aan elektronisch veiligheidsbeheer, zoals ESP (Electronic Stability Control), ABS, een systeem dat vermijdt dat de wielen geblokkeerd worden wanneer men hevig remt, en de hill holder-functie die assisteert bij vertrek op een helling. De wagen ligt heel strak op de weg en glijdt niet snel uit zijn baan. Indien dit wel gebeurt, grijpt het systeem automatisch in. Al deze voorzorgen kunnen echter de fysieke wetten niet omzeilen. Een kleine auto is nu eenmaal kwetsbaar bij een botsing. Dit verklaart de middelmatige score op de Euro NCAP-test (New Car Assessment Programme) van drie sterren. De Fiat 500 Abarth is uitgerust met onder meer:

  • Zeven Airbags
  • ASR (Anti Slip Regulation)
  • ABS-remsysteem dat is versterkt met een EBD-systeem (Electronic Brake Distribution) en een noodremsysteem

Kenmerken

Een van de grote verschillen met de Fiat 500 is de motor van de Abarth 500: die is ingrijpend aangepast. De oorspronkelijke 1.4 liter is voorzien van een turbo. Druk je op de sportknop, dan gaat hij van 0 naar 100 km/u in slechts 7,9 seconden. Dat is heel wat voor zo’n kleine wagen. Dankzij het Torque Transfer Control systeem, dat aan het ESP is gekoppeld, wordt de kracht veilig tussen de voorwielen verdeeld. Maar dat is niet alles. De Abarth 500 is niet alleen potent, hij is ook nog relatief zuinig. Dit is onder meer te danken aan een schakelindicator die helpt om zuiniger te rijden of, bij een sportieve rijstijl, het perfecte schakelmoment te vinden.

Comfort

Wanneer je met de Abarth 500 rijdt, merk je het harde onderstel op. Elke oneffenheid dringt tot de inzittenden door. Voor de ene maakt dit het plezier van de Abarth 500, anderen ervaren dit voornamelijk als vermoeiend. Door de grote en stevige zetels vooraan is de ruimte achteraan beperkt, waardoor deze wagen enkel voor kleine families in aanmerking komt. De bagageruimte is met zijn 185 liter aanvaardbaar voor zo’n kleine auto. Dankzij zijn korte afmetingen en zijn wendbaarheid is het heel aangenaam rijden in de stad. Met een druk op de knop is hij in sportieve stand beter uitgerust dan vele kleintjes voor langere ritten op de snelweg. Verder is de basisversie standaard niet bijster sterk uitgerust, met airconditioning en een radio, maar als optie of als standaard in andere versies krijg je onder meer:

  • Uconnect infotainmentscherm van 7 inch met CarPlay en Android Auto
  • Telematicasysteem Blue&Me van Microsoft
  • USB-poort en een iPod-aansluitingspunt
  • Radio-cd-speler met mp3-functie en zes luidsprekers